Vita a hamis premisszákról

Nem szeretnék messzemenő vitákba meg tesztekbe meg döntsük el közösen dolgokba bocsátkozni, inkább csak simán rakjál ki és nem jövök többet,ha úgy gondolod:)

Hát ha nem szeretnél vitázni, csak megtartani a véleményed, akkor lehet tényleg rossz úton jársz, mert KETTŐ darab út járható tisztességes emberek között. Vagy állítasz valamit, és kiállsz érte, megvéded érvekkel, tényekkel, forrásokkal, és elfelejted az „én így gondolom” kitételt, mint érvelést; vagy pedig megtartod a véleményedet magadnak.

Olyan nincsen, hogy bedobsz valami alapozatlan akármit a közösbe, azután meg „nem szeretnél vitába bonyolódni” meg „én így gondolom, tartsd tiszteletben”… Miért tartsam? Mert így gondolod? Az egy eredmény, hogy gondolsz valamit? Ezt nekem tisztelnem kéne? Ne vicceljünk egymással.

Nemzetiszocializmus terén pedig nyilván arra vagy kíváncsi, mennyire ástam bele magam, hát nem ezzel fekszem és kelek, de olvastam könyveket, a történelem órán kívül. A gyilkoljunk halomra mindenkit, ha zsidó, akkor azért, ha meleg, akkor azért, ha fogyatékos akkor azért, ez szerintem nem jó.

Tényleg? Na ne csináld! Ez nem jó?

Basszus, pedig a Nürnbergi Pártnapokon az a 3 millió ember, az azért volt kint, mert mindenkit halomra akartak gyilkolni!

A Mein Kampf-ban meg a NSDAP programjában is ez áll kerek perec, az első oldalon:

szerintünk jó mindenkit halomra gyilkolni. Ezt akarjuk.

Ezerből egy háborodotton kívül nincs élő ember, aki komolyan ilyesmiket gondolna, vagy ilyesmiket akarna. Ha neked ezt jelenti a nemzetiszocializmus (aka. nácizmus), akkor el kéne gondolkoznod rajta, hogy nem vagy-e nevetséges mértékben félretájékoztatva és balos propagandával megetetve? Meg mondjuk… Mivel ebből egy szó sem igaz rájuk; talán szánhatnál egyetlen órát az életedből, hogy utána jársz a valódi jelentéseknek:

– nemzetiszocializmus

– fasizmus

És az ária elmélet sem jó. Miért? Mert vannak barátaim a világ minden részéről, legyen az thai vagy spanyol.

Nem jó az „ária elmélet” mert vannak thai és spanyol barátaid? Gondolom itt a fajelméletre gondolsz… De ennek mi értelme van? Mi az összefüggés? Oké, akkor kezdjük ott, hogy hallottál a spanyol polgárháborúról, ahol a falangistákat Hitlerék hatalmas erőkkel támogatták, illetve a Kondor-légióról? Megnézhetnéd ezt is:

-falangizmus

A thai-okra se mondta senki, hogy alsóbbrendűek, maximum azt, hogy mások. És ez viszont marha nagy igazság, mert mások. Mind mások vagyunk, és ez nem baj, sőt. Az a baj, ha tagadják, mert abból vannak az olyan borzalmak, amik Európában is történnek.

De megmondanád nekem, hogy a nemzetiszocializmus melyik passzusában szerepel az, hogy nem lehetnek thai barátaid? Ez szintén kondicionálás. Egyszerűen nem igaz.

Képtalálat a következőre: „asian waffen ss”

Képtalálat a következőre: „asian waffen ss”

Kapcsolódó kép

Nem gondolom, hogy te hazudsz. Neked hazudtak. Könyvekben, filmekben, újságokban. Utalgatva, sugallva, stb. Egész életedben. Ennek amit mondasz mind semmi köze a nácizmushoz.

És mert nem látok semmi problémát abban, hogy anyukám Münchenben él, és igen a jobb életért ment oda, de elfogad és alkalmazkodik, ugyanakkor tudja tartani a magyarságát. Nem jó, mert nem látok különbséget anyukám és egy török vendégmunkás között, aki beilleszkedik és dolgozik. Ez így durván hangzik, de megítélés szempontjából nem érzem másnak.

Ez azért van, mert nem létezik számodra makró perspektíva. Ez is egy XXI. századi korbetegség, direkt úgy nevelik fel a gyerekeket, hogy kivágják belőlük a makró-nézőpontot. Tudatosan. Az individuum szempontjából semmi gond azzal, hogy anyukád hol él és mit csinál. Semmi közöm nincs is hozzá, nem is ítélkezek. Amikor makróról, nemzetállamokról beszélünk, akkor meg nyilvánvaló probléma, hogy egy nemzet lakossága elhagyja a területét és a helyét egy idegen, műveletlen és identitás nélküli faj veszi át itthon. A makró kérdésekre makró válaszok léteznek, úgymint a CSOK mondjuk, vagy egy ideálisabb munkaerőpiac megteremtése lehetne. és ennek semmi köze a te anyukádhoz, ő ebben az esetben nem tényező, mert milliókról beszélünk.

A török vendégmunkás ugyanez. Engem nem érdekel Samir, a masiniszta, aki Németországban született és tök rendes. Éljen Samir, megiszok vele egy pofa sört, lehet még egy kebabot is megeszünk együtt, jó csóka, két gyereke van, király.

Makróban meg az történik, hogy az a kulturális mátrix, ami Wagnert, Mozartot, Goethet, a poroszokat, a Német-Római Császárságot, stb. stb. adta a világnak, az felbomlik. F_E_L_B_O_M_L_I_K. Amiatt, hogy az igazi német lakosságot keveréssel, feloldással, és propagandával felszámolják.

Rendben, mondd azt hogy kit érdekel, égjen a világ, te csak Kis Pista vagy, leszarod. De akkor újra ott tartunk, hogy szard nyugodtan, de akkor ne nyilváníts makró kérdésekről véleményt Samir meg az anyukád alapján. Mert semmi értelme. Mintha a baktérium mondana véleményt a tengerről, amiben él, az alapján, hogy a két nanométerre lévő sarki vegyesboltban kapott-e épp rothadt moszatot. Érted a hasonlatot? Kérlek értsd…

Mindenütt van rendes ember. És szarházi is.

És ez mire érv? Ez mire-mire mire érv? Ez a fajta gondolkozást kiválóan illusztrálja ez a kép:

Semmit nem találok abban szörnyűséget, ha a magyar unokahugom szlovák férfihez megy hozzá, addig, amíg a gyereküknek majd mindkettőt tovább adják. Hirtelen ennyi.

Én se. Honnan veszed ezt is? Csupa hamis vád, nulla alappal. Lehet, hogy érdemes volna felülbírálni a forrásaid.

El tudom fogadni, hogy valaki a saját neméhez vonzódik, nem undorodom tőle, ugyanakkor nem szeretnék szoknyás fiúkat látni. Hányok a gendertől.

Én is el tudom fogadni, bár pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy nem érdekel. A probléma ott kezdődik, hogy ha ezt egészségesnek próbálják beállítani. Az állatvilágban is előfordul? Meg ezer éve van? Oké, és ha az állatvilágban is előfordul, hogy kétfejű mutáns születik, és mindig is születtek, akkor az egészséges?

Képtalálat a következőre: „two headed cow”

Az egészség kérdése nem itt kezdődök, hanem hogy az eredeti funkcióit ellátja-e a szervezet, vagy akár az egész ember.

Nem értek egyet az eszement bevándorlással, pláne, ha illegális, de nem állítom, hogy nem létezik háborús menekült.

Senki se állítja… Ezt sem… Továbbra sem…

Nem a kormányunk a legjobb, de vannak döntései, amit támogatok. Vannak, amik távol állnak tőlem. Hirtelen ennyi.

Oké. Akkor a summa az annyi, hogy a számba adsz, illetve az NS szájába adsz vagy ezer dolgot, ami nem odavaló – azaz minden premisszád hamis – majd ennek fényében ítélkezel.

Ez nem pont az, amit elleneznél? :O